Systemas historia

Systema1_1280

Ryssland är ett gigantiskt land som genom tiderna fått försvara sig mot angrepp från norr, söder, öst och väst. Alla angripare hade olika vapen och sin egen stil av försvar och anfallsteknik. Striderna tog plats på alla tänkbara terränger under plågsamt kalla vintrar till outhärdliga varma somrar. Ibland var de anfallande arméerna utklassade stora.

Som ett resultat av dessa förutsättningar utvecklade de ryska soldaterna en stil som kombinerade ett starkt psyke med en extrem innovativ och mångsidig taktik. Denna teknik var praktisk och effektiv mot alla tänkbara attacker i alla tänkbara situationer. Stilen var naturlig och saknade strikta regler, tekniker och begränsningar, bortsett från moraliska aspekter. All taktik var baserad på instinktiva reaktioner, individuell styrka och karaktärsdrag, speciellt utformat för att gå snabbt att lära sig.

När kommunisterna kom till makten 1917 förbjöd man landets alla traditioner. De som utövade den månghundraåriga försvarstekniken straffades hårt. Makthavarna förstod dock snart teknikens mångsidighet och styrka och tillät därefter de ryska elit-militär förbanden (spetsnaz) att utöva det.

Träningen

Träningen bedrivs i en positiv miljö där alla har möjlighet att arbeta efter sin egen förmåga. Systema erbjuder unika övningar som inte bara bygger styrka, flexibilitet och uthållighet, de höjer även din medvetenhet och ditt självförtroende. Kombinerat med rysk andningsträning så ger detta dig grunden till en god fysisk och mental hälsa.

Lär dig försvar mot alla tänkbara attacker, slag, sparkar, stryptag, grepp och vapen. Lär dig arbeta på marken (grappling). Systema är ett av få system som lär dig försvara dig mot fler angripare. Lär dig principer för närstrid och kamp på distans. Systema lär dig även arresteringstekniker och livaktsarbete. Det är en komplett träningsform som har något att erbjuda alla som är intresserade av kampsport

Systema2_1280

Instruktör

Instruktör är Stefan Pettersson började träna Kenpo vid 10 års ålder efter uppnått svart bälte andra dan i Kenpo under vägledning av Professor Ingmar Johansson så provade Stefan Systema när vi var i USA. Han bestämde sig att han ville fördjupa sig i denna kampform. Efter 11 år i Systema så undervisar han idag en grupp på Kenpo Självförsvarsstudio 2 gånger i veckan.

Om du är intresserad är du välkommen med din kursanmälan. (Denna anmälan är inte bindande utan enbart en intresseanmälan). Du får prova 2 gånger gratis innan du bestämmer dig!!
För priser klicka här!
För träningstider klicka här!