Den 17 maj 2008 erhöll Ingmar Johansson The system patch från sin instruktör Grandmaster Richard “Huk” Planas.

Minolta DSC

The system patch är ett broderat märke som enligt Mr. Planas endast tilldelas den individ som kan och förstår systemet till hans personliga tillfredsställelse. Märket the system patch var designad under tidigt -70-tal och gavs till elever i Master Planas lineage. En lineage är en samling elever som följer en mästares stil att utföra och tolka Kenpo. Under denna tidsepok så kallades det för the lineage patch, efter ett par år ändrades namnet till the system patch som vanligen kallas ”the patch”.

Det tar många år av hårt arbete för uppnå detta erkännande. I Mr Johanssons fall tog det 8 år av intensiva studier och många timmar funderande och arbete att gå igenom systemet.

Master Planas är 4- 5 gånger om året i Sverige och undervisar Senior Professor Johansson privat där de studerar och går igenom systemet under en veckas tid. Master Planas började resa till Sverige regelbundet år 2000.

Den 17 maj 2008 erhöll Professor Ingmar Johansson the patch och blev därmed officiellt en första generationselev under Master Planas. Med the patch finns det ett certifikat som medföljer. Professor Johansson är den första utanför USA som har erhållit the patch.

certificate

Den 16 februari 2006 befordrades Professor Johansson till svart bälte 5:e dan och titeln Associated Professor. Den 12 maj 2012 blev han befordrad till svart bälte 6:e dan och titeln Professor. Den 19 maj 2018 under Viking Camp  fick Ingmar sitt 7:e dan och titeln Senior Professor av Grandmaster Richard ”Huk” Planas. Detta gör honom till den högst rankade i Europa och utanför USA under Master Planas och den enda som har erhållit the patch på vår kontinent. Idag finns det inte fler än 15-20 personer i världen som har förtjänat the patch i systemet.

Master Planas var en av tre personer som designade systemet som vi känner till den idag.

Senior Professor Ingmar Johansson arbetar ständigt med att höja kunskapsnivån på sina elever och de som genomför seminarier med honom. Ett kvitto för hans arbete kom den 3 november 2018 då Andres Bugueño fick ”The Patch” av Sifu Planas i Chile. Efter en veckas test där han fick visa upp både teoretiska och fysiska kvalitéer och kunskaper lyckades han erövra ”The Patch”. Andrés är den andra personen utanför USA som har fått den efter Senior professor Johansson. Det är naturligtvis ett jätte erkännande för Ingmar som Andrés instruktör att lyckas utbilda en elev att nå upp till den standard som Master Planas kräver för att  erhålla ”The Patch”. Ett stort och stolt ögonblick.

Den 2 juni 2022 som tredje person utanför USA så lyckades Christian Junge från Tyskland erövra ”The Patch” det var en två dagars test med Sifu Planas. Testen var totalt 10,5 timmar med utfrågning och kontroll av djupgående kunskaper om systemet. Mr Junge klarade testen och med det så går han upp till att vara 1st generation. Detta är den andre eleven från Mr Johansson som har testat och lyckats erövra denna prestige fyllda kunskaptest och utmärkelse. Ett stort grattis till Christian för hans utmärkta prestation.