Europeisk Svärdskonst

Långsvärdet var ett dominerande vapen under 300 år av europeisk historia, under medeltid och renässans. Det är ett mångsidigt svärd som kan användas med en eller två händer med lätthet och precision, med en tveeggad, rak klinga och avsmalnande spets, allt för att kunna hugga, stöta och skära effektivt. Alla delar av svärdet är dock ett vapen, inklusive fästets kors och knapp, som används för att slå, kroka och manipulera motståndaren i olika specialiserade tekniker.

 

Svärdskonst är per definition ett traditionellt system – men bara för det tränar vi det inte som sport eller rollspel eller gör andra ändringar för att tillgodose ett nutida syfte. Tvärtom eftersträvar vi att bibehålla den verkliga, seriösa och sofistikerade stridskonst det en gång var. Under din tränings gång kommer du att få lära dig inte bara hur, utan varför de olika momenten och teknikerna utförs som de gör, och utveckla verklig förmåga och skicklighet med detta ädlaste av vapen.

Om instruktören:

Alexander Nordstrand har tränat olika kampsystem sedan 2010, inklusive europeisk och japansk svärdskonst. De senaste sju-åtta åren har hans tyngsta fokus legat på kenpo, vilket är ett utmärkt system för att förstå de universella principer som underbygger all kampkonst i alla tider.

Denna kurs börjar i januari 2024. Kursen är avsedd för vuxna och minimi ålder är 15 år

Inga förkunskaper  krävs eller någon utrustning behövs.

Träningstider är lördag kl 11:00-12:00

Om du är intresserad är du välkommen att anmäla dig här. (Denna anmälan är inte bindande utan enbart en intresseanmälan). Du får prova 2 gånger gratis innan du bestämmer dig!!   .

För priser klicka här!
För träningstider klicka här!